Sedaatiohoito

Jos pelkäät tai jännität hammashoitoa tai tulevaa toimenpidettä kevytnukutus auttaa sinua rentoutumaan ja unohtamaan pelkosi ja tarvittava hoito saadaan tehtyä.

Varaa aika

Hammashoito sedaatiossa

 

Mikä on sedaatio

Hammashoito sedaatiossa tarkoittaa hammashoidon suorittamista potilaalle kevytnukutuksessa, eli sedaatiossa. Sedaatiossa anestesiologian erikoislääkäri annostelee laskimoon toistetuin annoksin kahta lääkettä, joiden yhteisvaikutus on voimakkaasti ahdistusta ja pelkoa poistava ja samalla kipua lievittävä. Potilas on rentoutunut ja kontaktissa hammaslääkäriin, mutta ei liian nukuksissa. Lääkkeet ovat nopea- ja lyhytvaikutteisia, ja sedaatiosta toipuminen on näin ollen nopeaa. Sedaatio on hyvin turvallinen ja helppo toteuttaa ja nukutusta huomattavasti yksinkertaisempi vaihtoehto.

Milloin se on hyvä vaihtoehto

Jos pelkäät tai jännität hammashoitoa tai tulevaa toimenpidettä kevytnukutus auttaa sinua rentoutumaan ja unohtamaan pelkosi ja tarvittava hoito saadaan tehtyä. Sedaatio on myös erinomainen apu laajojen tai pitkäkestoisten toimenpiteiden yhteydessä tehden olostasi mukavamman ja hälventäen ajantajuasi.

Yleisimmät syyt sedaatiohoidolle :

  • Hammaslääkäripelko
  • Herkkä nielu ja oksennusrefleksi
  • Laajojen hammashoitojen mielekäs toteuttaminen
  • Hammaskirurgisten toimenpiteiden mielekäs suorittaminen

Itse sedaatiota ei tarvitse jännittää. Kevytnukutus on turvallinen ja helppo toteuttaa. Se ei ole uusi hoitomenetelmä, vaan sitä on käytetty hammashoidossa pitkään. Kaikkien kohdalla sopiva kevytnukutuksen taso löytyy ja hoito saadaan tehtyä sujuvasti.

Miten valmistaudun

Tärkeimmät asiat sedaatiohoitoon valmistautumisessa on saattajan järjestäminen kotimatkalle ja kotiin seurailemaan oloasi toimenpiteen jälkeen sekä vähintään 6h paasto ennen toimenpidettä. Hammaslääkärisi kysyy sinulta anamneesitiedot, eli perussairaudet, käytössä olevat lääkkeet ja mahdolliset allergiat.

Mitä se maksaa

Sedaatiohoito maksaa Hammaslääkärikeskus Elegantissa 300 €:a ensimmäiseltä tunnilta ja tämän jälkeen 100 €:a alkavalta puolituntiselta. Kahden tunnin sedaatiohoito maksaa siis sedaatiohoidon osalta 500 €:a. Hammashoidosta hammaslääkäri veloittaa toimenpiteen mukaisesti.