Hammasimplantit

Menetettyjen hampaiden korvaamisessa tavallisen protetiikan lisäksi teemme implanttiproteettista hoitoa.

Varaa aika

Mikä on hammasimplantti?

Hammasimplantti on keinotekoinen hammasjuuri, joka asennetaan leukaluuhun korvaamaan puuttuva hammas. Hammasimplantilla voidaan korvata yhden tai useamman hampaan puutos ja se mahdollistaa myös irtoproteesin paremman pysyvyyden proteesin kiinnittyessä implanttien ’neppareihin’. Implanttihoito koostuu leukaluuhun upotettavasta titaanisesta ruuvista ja siihen kiinnitettävästä hampaan näkyvästä osasta, eli kruunusta. Hammasimplantti on erinomainen ja kestävä ratkaisu korvaamaan puuttuva hammas.

Onko implantti hyvä hoitovaihtoehto minulle?

Hammasimplantti sopii hyvin suurelle osalle aikuisväestöä. Implanttihoito voidaan tehdä, mikäli suu on terve ja suuhygieniasta on huolehdittu. Hampaiston tulehdukset tai muu perushoito hoidetaan kuntoon ennen implanttihoidon aloittamista. Jotta implanttiratkaisu palvelee asiakasta mahdollisimman pitkään on ihanteellista, että implanttipotilas on tupakoimaton ja terveydestään huolehtiva sekä säännöllisesti ylläpitohoidossa käyvä asiakas. Hyvin hoidettuna implantti on elinikäinen ja omalta hampaalta tuntuva ratkaisu yhden tai useamman puuttuvan hampaan korvaamiseksi.

Menestyäkseen implanttihoito vaatii hyvän huolenpidon lisäksi riittävästi kova- ja pehmytkudosta, eli leukaluuta ja kiinnittynyttä ienkudosta. Kudosten määrä ratkeaa hammaslääkärin kliinisellä tutkimuksella sekä röntgen-kuvantamisella.

(Kasvojen pituuskasvu ja hampaiden puhkeaminen jatkuu läpi elämän. Kasvojen ja leukaluiden kasvu kuitenkin merkittävästi hidastuu viimeistään ihmisen lähestyessä 30 vuoden ikää. Koska implantti luutuu leukaluuhun eikä muiden hampaiden tavoin liiku tulee leukaluun olla täysin kehittynyt ennen implanttihoitoon ryhtymistä. Tällaisessa tilanteessa on viisainta pyrkiä ehkäisemään leukaluun luonnollinen väheneminen ja jatkaa implanttihoitoa kun aika on kypsä.)

Näin hammasimplantti toteutetaan

Hammaslääkärikeskus Elegantissa implanttihoidot toteutetaan hyödyntäen uusinta teknologiaa ja markkinoiden laadukkaimpia implantteja. Käytössämme ovat Nobel Biocare ja Straumann implanttisysteemit.

Digitaalinen implanttisuunnittelu

Asennamme implanttimme lähtökohtaisesti aina purentalähtöisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että implantti asennetaan leukaluuhun ihanteelliseen asentoon tulevaa päällysrakennetta, eli hammasta varten. Näin ollen implanttiin kohdistuva purentarasitus muodostuu aksiaaliseksi.Tällä mahdollistamme implanttirakenteelle parhaan mahdollisen toiminnallisuuden, ennustettavuuden ja laadun.

Implanttihoidon suunnittelukäynnillä kuvaamme implantoitavan alueen ja hampaiston sekä purennan suukameralla ja otamme alueelta röntgen-kuvan. Luomme puuttuvan hampaan kohdalle digitaalisesti sinun purentaan sopivan hampaan, jonka avulla suunnittelemme implantin kolmiulotteisen asennon. Printtaamme suunnitteluun perustuen yksilöllisen ohjaimen, jota hammaslääkäri hyödyntää implantin asennuksen yhteydessä.

Implantin asennus

Implantin asennus tapahtuu seuraavalla käynnillä. Asennus on parhaimmillaan lyhyt kirurginen toimenpide. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja on täysin kivuton.
Implantti asennetaan tehden leukaluuhun implantille sopiva peti. Itse poraus tehdään ohjatusti suunnittelukäynnin perusteella tehdyn kiskon avulla.

Ohjatun implanttiasennuksen etuja ovat:

  • Tarkkuus
    • Implantti asennetaan oikeaan asentoon suhteessa päällysrakenteeseen ja viereisiin hampaisiin, tai implantteihin.
  • Turvallisuus
    • Suunnittelussa otetaan huomioon anatomiset rakenteet kuten poskiontelot ja hermot vähentäen kirurgisen toimenpiteeseen liittyviä mahdollisia komplikaatioita.
  • Vähäinen invasiivisuus
    • Leikkaus voidaan useimmiten toteuttaa pienemmällä avauksella, joka johtaa vähäisempään leikkauksen jälkeiseen särkyyn ja epämukavuuteen.
  • Ennustettavuus
    • Saavutetaan ennustettavia lopputuloksia mm. implantin asennon, päällysrakenteen puhdistettavuuden ja alueen luun paksuuden osalta, jolla lisätään potilastyytyväisyyttä.

Yleisesti ottaen ohjattu implantin asennus antaa kombinaation tarkkuutta, turvallisuutta ja potilastyytyväisyyttä tehden siitä mieluisan menetelmän sekä ammattilaiselle, että potilaalle.

Paraneminen

Ompeleet poistetaan tyypillisesti n. 1-2 viikon kuluttua leikkauksesta ja samalla parantuminen kontrolloidaan. Hammasimplantin annetaan luutua n. 12 viikon ajan. Paranemisen aikana implantti ei häiritse asiakkaan normaalia elämää. Mikäli puuttuva hammas on esteettisellä alueella voidaan puuttuva hammas korvata väliaikaisesti esimerkiksi irroitettavalla proteesilla.

Päällysrakenteen, eli kruunun asennus

Paranemisvaiheen jälkeen asiakas kutsutaan takaisin hammaslääkärin vastaanotolle. Seuraavaksi implantti jäljennetään joko digitaalisesti suukameralla tai perinteisesti jäljennösmateriaaleilla. Jäljennöstavan valintaa määrittelee osin valittu implantti sekä implantoitu alue. Tieto lähetetään tyypillisesti kolmannelle osapuolelle hammaslaboratorioon. Implanttikruunun materiaalina käytetään tyypillisesti keramiaa. kahden-kolmen viikon kuluttua hammaskruunu asennetaan paikalleen, tarkastetaan implanttihampaan purenta ja puhdistettavuus sekä käydään asiakkaan kanssa läpi implanttihampaan oikeaoppinen kotihoito ja määritellään sopiva aikaväli ylläpitohoidon takaisinkutsuun.

Mitä implantti maksaa?

Yksittäisen implantin kustannus on alkaen 2300 euroa (sis. digitaalisen suunnittelun, ohjatun asennuksen, päällysrakenteen eli kruunun). Implantin hinta kertamaksuna on toki korkea, mutta haastamme sinut ajattelemaan sijoitusta itseesi pidemmällä aikavälillä; jo kymmenelläkin vuodella jaettuna implantti maksaa enää n.19 euroa kuukaudessa. Saat yksilöllisen kustannusarvion hammaslääkäriltäsi.

Entä jos luuta ei olekaan tarpeeksi?

Suunnittelukäynnillä havaitsemme mikäli luuta ei ole vaaka- tai pystysuunnassa tarpeeksi ja implantti vallitsevaan tilanteeseen asennettuna ei tuota ennustettavaa ja laadukasta lopputulosta.