Oikomishoito

Tarjoamme ammattitaitoista hampaiden oikomishoitoa purentavirheiden korjaamiseen.

Varaa aika

Oikomishoito

Oikomishoidolla tarkoitetaan purentavirheen korjaamista, jota voidaan tehdä lapsilla ja nuorilla kasvua ohjaamalla sekä kaiken ikäisillä hampaita siirtämällä ja leukojen välistä suhdetta muuttamalla niin, että lopputuloksena on toiminnallisesti ja esteettisesti hyvä purenta. Oikomishoito voi myös olla osa laajempaa purennan kuntoutusta esimerkiksi hampaiden asennon korjaamista ennen proteettista- ja/tai implanttihoitoa.

Ennen oikomishoidon aloitusta on tärkeää, että huolellinen hammastarkastus on tehty, paikkaushoito on saatu valmiiksi ja hampaan kiinnityskudos on terve eli ei ientulehdusta/parodontiittia. Lisäksi hyvä suuhygienia on erittäin tärkeä myös oikomishoidon kannalta. Hampaita siirtävän oikomiskojeet eivät aiheuta reikiä hampaisiin, mutta ne keräävät helposti plakkia ja saattavat pitkään hammaspinnoilla vaikuttaessaan aiheuttaa ientulehdusta tai alkavaa kariesvaurioita.

Oikomishoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti röntgen-kuvien, valokuvien sekä hampaista otettujen mallien perusteella. Hampaiden siirtoja voi tehdä kiinteiden oikomisrautojen tai invisalign-kalvojen kanssa. Hoitomenetelmän valintaan vaikuttavat potilaan purentavirhe ja sen vaikeusaste, olemassa oleva luustosuhde sekä potilaan oma toive ja motivaatio hoitoon.

Mikäli kiinnostus heräsi, tervetuloa oikojan konsultaatiokäynnille, jonka hinta on 50 €. Käynti ei velvoita sinua mihinkään. Konsultaatiokäynnillä oikoja haastattelee potilasta hoidon tarpeesta, tutkii purennan ja kertoo sinulle hoitovaihtoehdoista ja antaa alustavan arvion hoidon kestosta sekä kustannusarviosta.