Hammastarkastus

Hammastarkastus on tärkeä osa suun terveyden ylläpitämistä. Hammastarkastuksessa tulisi käydä säännöllisesti vuoden välein, jotta mahdolliset suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa.

Varaa aika

Hammastarkastus – Suun hyväksi

Hammastarkastus on tärkeä osa suun terveyden ylläpitämistä. Säännöllisellä hammastarkastuksella pysyt tasalla suun terveydestäsi, ehkäisemme potentiaalisia ongelmia ja tarvittaessa aloitamme hoidon ajoissa, ennen ongelmien kasaantumista. Säännöllinen hammaslääkärin tarkastus on tärkeä osa perusterveydenhoitoamme.

Hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti

Hammastarkastuksessa tulisi käydä säännöllisesti vuoden välein, jotta mahdolliset suusairaudet voidaan ehkäistä ja hoitaa ajoissa. Kutsumme asiakkaamme sovittuna ajankohtana vuosittain hammaslääkärin tarkastukseen tekstiviestillä, jolloin sinun ei tarvitse muistaa hammaslääkärikäyntiä kiireisen kalenterisi kanssa, vaan me muistamme sen puolestasi.

Mitä hammastarkastuksessa tapahtuu:

  1. Esitiedot ja keskustelu: Hammaslääkäri tai hammashoitaja keskustelee kanssasi mahdollisista oireista, aiemmista hoitokäynneistä ja terveydentilastasi.
  2. Tutkiminen: Hammaslääkäri tutkii suusi, limakalvosi ja hampaasi huolellisesti peilin ja tarvittaessa röntgenkuvien avulla. Hammaslääkäri arvioi hampaiden kuntoa, tarkistaa paikkojen tiiviyden ja uusien reikien esiintymistä sekä mittaa ja arvioi ikenien terveyttä.
  3. Puhdistus: Mikäli hammaskivi ja plakin määrä on vähäistä hammaslääkäri voi tarkastuksen yhteydessä myös puhdistaa hampaasi. Vaihtoehtoisesti hammaslääkäri kirjoittaa lähetteen suuhygienistille hammaskiven poistoon.
  4. Neuvonta ja ohjeistus: Hammaslääkäri tai hammashoitaja antaa sinulle neuvoja suun terveyden ylläpitämiseksi kotona. Tämä voi sisältää ohjeita oikeaoppisesta harjaustekniikasta, hammasvälineiden käytöstä ja ruokavalion vaikutuksesta suun terveyteen.
  5. Hoitosuunnitelma: Jos havaitaan korjattavaa, hammaslääkäri keskustelee kanssasi mahdollisista hoitovaihtoehdoista ja laatii hoitosuunnitelman jatkohoitoa varten.