Invisalign kalvo-oikominen

Tarjoamme ammattitaitoista Invisalign-hoitoa eli kalvo-oikomishoitoa.Varaa aika oikomishoidon erikoishammaslääkäri Elina Koivuperältä.

Varaa aika

Invisalign kalvo-oikominen

Oikomishoidossa Invisalign-kalvoilla on kyse siitä, että potilaalle valmistetaan sarja läpinäkyviä kalvoja, joista jokainen on hieman edeltäjäänsä erilainen. Kalvoja vaihdetaan n 2 viikon välein, joka saa aikaan hampaiden liikkumisen toivottuun asentoon. Invisalign-kalvo on hieman joustava ja läpinäkyvä, joka mahdollistaa sen hyvän istuvuuden hampaille ja se on melko huomaamaton. Hampaiden pinnoille tehdään hoitosuunnitelman mukaisesti ns. otepintoja paikkamuovista, joka mahdollistaa monenlaiset hampaiden liikkeet. Lisäksi joskus voidaan tarvita ohjaavia kumivetoja ylä- ja alapuolen kalvojen välillä. Invisalign-kalvojen hyvinä puolina voidaan pitää sitä, että ne ovat irrotettavia ja otetaan suusta pois aina syömisen ja hampaiden harjauksen ajaksi.

Kalvojen määrä ja hoidon kesto arvioidaan yksilöllisesti aina alkutilanne ja hoidon tavoitteet huomioiden. Hoidon tärkein vaihe, eli suunnittelu, tehdään suu- ja kasvovalokuvien, röntgen-kuvien sekä hampaiston 3D-skannauksen perusteella. Viimeisen kalvoparin jälkeen arvioidaan hoidon lopputulosta ja useissa tapauksissa tarvitaan vielä toinen sarja kalvoja lopullisen purennan viimeistelyyn. Aktiivista oikomishoitoa seuraa aina ylläpito eli retentiovaihe, jolloin ala- ja yläetuhampaiden taakse kiinnitetään tukilanka tai vaihtoehtoisesti yläkaarelle tulee läpinäkyvä ylläpitokisko. Invisalign-kalvot soveltuvat hyvin lievien ja keskivaikeiden purentavirheiden korjaukseen. Mikäli kiinnostusta heräsi, tervetuloa oikojamme Elina Koivunperän konsultaatiokäynnille.