Purentakisko

Purennalliset ongelmat päänsäryistä hampaiden äärimmäiseen kulumiseen kuuluvat purentafysiologisen hoidon piiriin.

Varaa aika

Purentakisko

Purentakisko on akryylimuovista nykyisin tyypillisesti CAD/CAM tekniikan avulla jyrsitty tai printattu kisko, joka auttaa narskuttelun aiheuttamiin oireisiin. Kiskoa käytetään öisin. Kisko rentouttaa puremalihaksia, vähentää leukaniveliin kohdistuvaa painetta ja myöskin suojaa hampaita kulumiselta.

Purentakisko elegant

Kenelle purentakisko sopii?

Purentakisko sopii lähes kaikille aikuisille, jotka kärsivät purentaelimen toimintahäiriöstä. Kiskohoitoa on syytä harkita, mikäli potilas kärsii uniapneasta, sillä purentakisko voi lisätä uniapnean tai kuorsauksen määrää. Tällöin suosittelemme uniapneakiskon valmistusta.

Purentakiskon hoito

Kiskoa on syytä pestä säännöllisesti. Hammastahnan käyttöä kiskon pesussa tulee kuitenkin välttää, koska hammastahna hankaa kiskoa. Esimerkiksi tiskipesuaine on varsin toimiva tapa puhdistaa kiskoa. Kiskoa tulee säilyttää kuivassa ja kostuttaa ennen käyttöä.

Puremalihashieronta

Purentalihasten hieronta voi helpottaa päänsärkyä, leukojen kiputiloja ja niska-hartiaseudun vaivoja. Koulutettu suuhygienistimme tarjoaa vastaanotollamme puremalihashierontaa. Lihaksia käsitellään suun ulkopuolelta sekä suusta käsin. Puremalihashieronnalla saadaan parhaita lopputuloksia, kun asiakas malttaa sitoutua muutamaan hoitokertaan. Kotiin saat myös tarvittaessa sinulle soveltuvia jumppaohjeita.

Hampaiden tasapainoitushionta

Hampaiston hionta voi edelleen auttaa bruksausesta kärsivää potilasta. Tasapainoitushionnassa hampaita tai paikkoja hiotaan hyvin vähän palauttaen ideaalin purennan, tai ainakin poistaen suurimmat kuormitustekijät. Hionnalla pyritään parantamaan hampaiden ja leuan toimintaa ja mukavuutta. Hionta ei välttämättä yksin ole riittävä hoitotoimenpide, joten purentakiskosta kannattaa pääasiallisesti aloittaa.